QRZ.COM
ad: Schulman-1
ad: L-HROutlet
ad: l-rl
ad: Subscribe
PA3FSY Netherlands flag Netherlands

Login is required for additional detail.

QSL: N 51 38, 543 E 004 36, 935

Email: Login required to view

Ham Member Lookups: 4184

 

I like to make CW QSO with my Junker key and KENT Paddle. My previous call sign was first PD0EAC then PE1NLF and PB0AKG.

The City Zevenbergen located in the southwest part of the Netherlands about 60km from the South- West-Sea coast:

 

Part of the Small Dutch Shack.

- This is my very small shack, small house, small shack!

 

Verhaal / Story for QRZ.com korte biography V201644

 

De radio amateur hobby is begonnen sinds 1969, toen ik 9 jaar oud was, als luister amateur.
Mijn vader was toen eerst illegaal 27mc radio amateur (met de beroemde Belcom 27MC Transceiver) hij was in de jaren '60 op de 27mc zeer bekend als ' Bulletje' heeft toen ook al een paar keer de krant gehaald en was ook al eens gearresteerd met nog een aantal pioniers in de eindjaren ‘60.

 

- Hier ben ik begin jaren '70 veel geweest met mijn vader, die daar ook zijn Belcon transceiver had gekocht.

Weduwe A. Baier-van Melsen startte op 20februari 1940 haar eigen bedrijf, onder de naam "De eerste combinatie". Zij vestigde haar winkel in tabaks- en elektrische artikelen en radio-onderdelen in de Zwart Janstraat 38-A te Rotterdam. Na de oorlog breidde het assortiment elektrische artikelen uit, met onder andere radio's, pick-up' en T V.' s. n de jaren zeventig specialiseerde Radio Elra zich op de verkoop van electronische artikelen zoals bijvoorbeeld meetapparatuur, luidsprekers en zendapparatuur(27-MC apparatuur). 

 

Mijn belangstelling ging richting gelicenceerde radio amateurs en ik was helemaal enthousiast na het eerste bezoek aan wijlen PA0AM Gerard van Vliet die vanuit Rotterdam na zijn pensioen in Zevenbergen is komen wonen, PA0AM was beroeps pianist geweest in het Hilton hotel van Rotterdam. PA0AM bouwde alles zelf en was een  grote fan van morse. Daar was mijn belangstelling wel erg gewekt en dubbel om het feit dat zijn vrouw iedere avond in de shack zat en luisterde naar de morse verbindingen die OM van Vliet legde met Nederlanders die geëmigreerd waren naar Canada en de USA, dit alles in morse, de vrouw kon dit met een snelheid van rond de 20 woorden volgen, tijdens het breien in de schommelstoel. Dit had veel indruk op mij gemaakt en ik wilde die morse taal ooit ook eens leren. 

Toen ik 11 jaar oud was ben ik de toenmalige radiozend- amateur D cursus gaan volgen eerst thuis tezamen met mijn vader, daarna bij de Dortse elektronica club (DEC), die toen pas in een houten club gebouwtje zaten. Ik heb daar de PD0 cursus gevolgd tezamen met mijn vader (Toen PD0DGF geworden en later PA3CZV,  Silent Key April 2011). 

 

Maar vanaf mijn negende jaar dus al luisteramateur en bouwde toen met oude dump rommel uit de schuur van mijn vader. In de jaren '70 heb ik ook heel veel gebouwd uit, dacht dat het toen electuur heette of Radio Bulletin, het was een maandblad waarvan die schakelingen bijna nooit werkte, je werd er gek van! Een maand later stond dan de correctie in het blad, meestal een blad gevuld met correcties van eerdere uitgaven. Het was altijd een kleinigheidje, maar voldoen om er van in orbit te raken.

 

Op 16 jarige leeftijd heb ik zendexamen ( Staats- Examen) gedaan en ben daarvoor geslaagd. Echter toen moest men de leeftijd van 18 jaar hebben om een zendvergunning te verkrijgen. Ik mocht wel onder toezicht ( in dat geval van mijn vader PD0DGF met een Kenwood TR7200G ) werken op de toen alom bekende 6 D-kanalen op de 2 meter band.  Maar ik had toch nog een beetje geluk, toen ik ongeveer 17  jaar oud was, wijzigde de wetgeving voor de vergunnings- leeftijd en kreeg ik toen van de RCD de roepletters toegewezen P0EAC. Het heeft toen 12,5 jaar geduurd ik eer ik de gelegenheid  had om mijn PE1 examen  te halen. Dat had ik met goed gevolg afgelegd en de call werd toen PE1NLF. Weer een tijd later gevolgd door PB0AKG en daarna vrij snel PA3FSY, ik heb de PB0 call maar een paar maanden gehad.

 

 

Mijn eerste eigen transceiver was een portofoon genaamd Standaard SCR146a met 5 TX en RX kristallen bezet, gekocht te Dordrecht bij een zaak die pas geopend was in radio amateur spullen, volgens mij heet die zaak Remaco, later heb ik een  tweede hands Trio Tr2200g  bij gekocht, dat was vroeger het Kenwood onder een andere naam, later werd dat Trio Kenwood en nog veelweter alleen maar Kenwood.

Er was ook een 7 of 9 polige aansluiting op de achterzijde aanwezig, daar kon je dan een VFO 30G aan koppelen. Mijn vader had de Kenwood TR7200G dat was zijn grotere broer en die had ook dezelfde aansluiting achterop, ook daar paste de VFO30G op!

Die microfoons die erbij zaten waren types voor Kenwood in die tijd, beetje ronde vormgeving, maar geweldig mooi spraak geluid.

Aan de achterzijde van de 2200 zit klein zwart uittrek knopje, daar kon je het deurtje van open doen, en daar paste batterijen in. In die tijd waren die natuurlijk niet van zo een hoge capaciteit als in deze tijd!

 

 

In de begin jaren '80 waren er op de 2m band in de avond uren veel lessen te volgen in CW om de vaardigheid klaar te stomen voor het PB0 of PA3 examen, 1 daarvan werd gegeven door Piet PA0PLN uit Roosendaal, ik weet ook nog een andere amateur maar daar ben ik zijn call van kwijt, die noemde men Brupje, ik weet ook niet waarom. De lessen van Piet PA0PLN waren reuze gezellig en wanneer je het redelijk kon, moest iedere leerling om de beurt

s' avonds een stukje voor- seinen uit het lesboekje. ( heden ten dage geniet ik nog met volle teugen van CW / Morse en QRP.)

 

 

Een tijd geleden trof ik een foto aan van de TS-520 HF transceiver deze TRX had ik half jaren ’80 aangeschaft, nadat ik mijn B- examen van Morse code ( Staats examen ) had afgelegd. Met deze transceiver ontving ik de Download signalen van de Satelliet RS ( radio Sputnik ) RS-10/11 dit was geweldig, om de uplink op 2 meter te hebben en de downlink op de 10 meter band.

 

 

Met weemoed denk ik nog vaak terug aan de eind jaren '60 en '70, aan de buizen de tijd en de 2 Meter MUS ontvanger van PA0MUS , en dan PA0TZ & TON PAoTMB  beide uit Breda en dan de AMER Centrale met PI3AMR en de antenne op grote hoogte zoat je de repeater uit heel Nederland kon werken.

Kortom, ik ben vooral veel op gegroeid met de toenmalige PA0ers, vandaar dat het mij ook aan het hart gaat, al die surrogaat PA0ers van tegenwoordig, in die tijd waren de PA0ers voor mij echte helden!

Ja uren kan ik er van vertellen, heel veel gedaan en meegemaakt in al die lange jaren, kijk er met zeer veel plezier op terug en ook wat ik al niet gebouwd heb, ik heb oude fotos uit mijn tiener jaren en sta er nu nog versteld van wat toen allemaal,al niet bouwde, ontvangers, vooral van buizen?

 

-

- I can make max 270 compass degrees ( listen angle ) with this antenna, only the corner of Suid to West i missing to transmit! The left black one is de Update screwdriver antenna the Atas-120A. The right antenne is a triple band type: V2000 of Diamond what great works for 6M.

 

SWR Magnet Antenna For local Trafic:

 

2M      1  : 1,8

70CM  1: 1,25

 

 

De antenne staat op 8 meter ( ASL HIGH) hoogte, door dat ik op 3 hoog woon heb ik niet de mogelijkheid om op dak de antene’s te plaatsen ivm bezwaar bewoners. Nu moet ik ook zeggen dat hier op het dak antenne’s plaatsen en dan nog de kabels trekken, geen gemakkelijke opgave is.

De situatie zoals ik het nu heb, daar ben ik best te vreden over, kan er onder alle omstandigheden bij en heb geen zware constructies nodig.

Ik woon in het zuiden des lands, niet ver van de Belgische grens vandaan, dus met de magneet antenne voor local trafic bestrijk ik de compasroos van West naar Noord en via Noord naar Oost, dus een 180 Graden, al waar ik net nog de repeater van Bergen op Zoom en van Breda kan werken, die zitten op rand van de compas roos van het gebouw ( West & Oost ).

 

 

De mageeetvoet antenne was gratis en de materiaal kosten waren minder dan 10 euro.

 

 

Voor de Icom ID-5100 gebruik ik deze Antenne Magneet voet voor Local Trafic, de repeater van Rotterdam kan ik er ook S6 mee ontvangen en de Repeater van Ijsselstein PI2NOS is hier ook zeer sterk te ontvangen!

 

- Here on the Glamping i use the Diamond W8010 opendipole wire antenna. This blackone is my old Pickup, i have buy a new one, see picture below.

 

-- See here my new Pickup Ford Ranger USA Limited edition. 5/8 Lambda on top of the roof for UHF.

- This picture i have made 16 May of 2015 of a Steam Locomotive, many you can see sometimes in Netherland, this one was crossing the 1km Railroad bridge of the city of Moerdijk. 

The Stoom Stichting Nederland (SSN) was set up on 30 January 1976. Its aim is 'to restore historic steam driven machines and vehicles in working condition and to preserve them for future generations...' (article 2 of the SSN statutes).

http://www.stoomstichting.nl

In the mid-seventies many train enthusiasts realised that steam in main line service would soon be a thing of the past. In Holland the NS withdrew its last steam engines as early as 1957 and in Germany, too, the end was approaching rapidly. In addition, there were few preserved engines in Holland and certainly none of them operational. In the latter half of the 1960s a small number of individuals were able to preserve a few smaller locomotives that were still active here and there. These included a few rare locomotives that fomerly ran local tramway services. A number of Dutch engines were also saved abroad. These preserved engines were restored and then used on the now famous Dutch museum lines Hoorn-Meydemblik, Enschede-Haaksbergen and Goes-Borssele. 

 

After 14 years, steam made a reappearance on the Dutch main line in September 1971. A locomotive rented from the Deutsche Bundesbahn (01 1063 which was later scrapped) hauled three tours through the Randstad. A trip hauled by 38 2383 from Germany to Rotterdam followed in May 1972. The public interest in these excursions was so large that the Dutch Railways decided in the autumn of 1972 to takes NS 37 37 out of the Railway Museum and have it repaired in the Tilburg workshops. The locomotive received a largely new boiler and was presented to the Press in May 1974. However, this time, there was less interest than expected. The locomotive ran only a small number of excursions on the main line and was soon rented out to a newly established museum line. This was the SSTT, an operation which ran trains between Tilburg West and the Schaluinen Estate, near Baale Nassau, on the Belgian border until 1982.

- Very small Castle in city Zevenbergen 

- So how nice Netherlands is, this picture i have made near the city of Uden around the month of July..

- The  building of Astronomical Observatory, i visit it many times, and is very interesting, also the nice area is perfect to cycle.

Visit Halley Astronomical Observatory

ADDRESS INFORMATION

Postal address: Post-office box 110, 5384 ZJ Heesch
Visit address: Halleyweg 1, 5383 KT Vinkel/Heesch

  http://www.sterrenwachthalley.nl

 

LOCATION OF HALLEY ASTRONOMICAL OBSERVATORY

Halley Astronomical Observatory lies at the Halleyweg. This location is very special. It is in the middle of a rural area, where there is less light pollution than close to towns, villages, industrial zones and motorways. Besides this (and that is not unimportant) you have an unhindered view on the entire night sky from the roof terrace and from the domes.

WGS84-COORDINATES HALLEY ASTRONOMICAL OBSERVATORY

51°42’12.316″ N (51.703421 N)
05°9’14.724″ E (5.487423 E)

------------------------- P.S. -----------------------------------------------

P.S. Aanvulling omtrent mijn vader:

OM Piet  (PA3CZV),  Silent Key,  Mortuus

Op maandag 18 April 2011 is na een langdurig ziekbed van 5 jaar overleden OM Piet  (PA3CZV).

Tijdens zijn middag dutje is mijn vader heen gegaan!

Mijn vader heeft in de begin jaren zestig gestudeerd bij PBNA om radio monteur te worden, maar tot zijn grote spijt heeft hij door omstandigheden deze opleiding niet af kunnen ronden. Echter de belangstelling naar de elektronica en zendapparatuur bleef, zo is mijn vader in de jaren 60 en 70 op het toen zeer illegale pad van de 27 MHz terecht gekomen, zijn roepnaam daar was “Bulletje” veel mensen uit die oude tijd zullen hem nog wel kennen.

Rond het jaar 1970 toen ik 11 jaar oud was ben ik samen met mijn vader een D cursus gaan volgen, eerst thuis daarna bij de Dortse elektronica club (DEC), die toen pas in een houten gebouwtje zaten. Ik heb daar de PD0 cursus gevolgd tezamen met mijn vader. Rond 1974 zijn wij beiden geslaagd als radio zendamateur voor het PD0 examen wat toen ook al niet gemakkelijk was. We kregen toen de 6 D kanalen toegewezen.

Zowel mijn vader, als ik zelf mijn broer en mijn vrouw zijn ook met het radio amateur virus besmet geraakt.

Nog velen jaren heeft mijn vader van het radio amateuristische mogen genieten. Maar tot een aantal jaren terug heeft hij de hobby niet meer uit kunnen voeren. Mijn vader zou spoedig 76 jaar worden maar heeft dit helaas niet gehaald.

Dirk (PA3FSY), Henk (PD0INJ) en Suzan (PD0RLC), te Zevenbergen.

 

 Best 73's  Dirk PA3FSY

 

8297257 Last modified: 2017-08-27 13:01:16, 36847 bytes

Login Required

Login is required for additional detail.

You must be logged in to file a report on this page

Please login now...

Public Logbook data is temporarily not available for this user
ad: giga-db
Copyright © 2018 by QRZ.COM
Wed Jan 17 05:17:07 2018 UTC
CPU: 0.060 sec 92992 bytes mp