QRZ.COM
ad: L-HROutlet
ad: l-rl
ad: l-assoc
ad: L-MFJ
ad: Subscribe
OZ0FT Denmark flag Denmark

Login is required for additional detail.

Page managed by OZ5ACI Lookups: 3143

 

See also OZ5ACI

Antenneprojekter er ikke kun en fysisk manifestation, med moderne regnemaskiner er det i høj grad noget man kan "bygge" og "rive ned" igen uden at indkøbe dyre materialer :-)

Men lidt antenner har jeg da bygget gennem årene.

Jeg havde en 40-10M quad stående i min have et par sæsoner i slutfirserne, men det gigantiske stativ kom aldrig op i masten, det virkede faktisk ganske godt dernede i jordhøjde - meeen altså!

Så i 1999 fik jeg endelig taget mig sammen til at bygge den OpenSleeve 20-10M på billedet ovenfor og senere kom cellen der ses med 4 elementer til 6M på osse - 6M antennen i toppen er stadig i brug hos en anden amatør - den blev til af resterne fra byggeriet af den "store". 2M beamen er en 2 lambda bom med 7 elementer.

Så i efteråret 2012 satte jeg min første "IKEA" beam op: En Tennadyne T6 - en lille fiks let håndterbar 6 element log periodisk antenne. Under den sidder for tiden en F/B optimeret LFA fra G0KSC, den har et voldsomt F/B på over 30dB og den skulle have været min billet til at køre 6M selvom gadelygerne her støjer om aftenen - det kan jeg så i et vindue fra 140 til 170 grader, ikke helt så godt som jeg havde håbet. Så har jeg en hjemmestrikket OCF 80M dipol som gør det udmærket på både 60 og 40M osse. Så er der til allersidst en 80-6M Butternut vertikal på mit carporttag der består af 50kvm stålplader - så er der mulighed for lidt diversity modtagelse :-)

Så er der SDR, hjemmestrik, experimentelt - og osse kommercielt. Det er nogle fantastiske radioer omgivet af nogle fantastiske mennesker der bestemt ikke er fastgroet i dogmerne omkring amatørradio :-)

Får du chance til at lytte til sådan en så slå ørerne ud, jeg lover du ikke vil fortryde - og kig så på skærmen, præcise instrumenter og et "ekkolod" til at fiske DX ud med oppe og nede ad båndet - et virkelig cool værktøj....

Billedet herover viser min første SDR - en SDR-1000 fra FlexRadio - et projekt jeg overtog i en SuperBrugsen pose fra en medamatør og opgraderede og tilsidst færdiggjorde - jeg var endda så heldig at få et af de allersidste originale 100W PA trin at bygge ind et par måneder efter billedet blev taget.

Jeg kører osse lidt mobil, min gamle grønne ladbil med Ameritron screwdriveren er nok overalt set min absolutte favorit /M station - på det andet bilede er der et kig ind i mit mobile "kontor" på en rejse med en Flex-1500 - kontoret er en 8 tons Mercedes Atego MED soveplads :-)

Vy 73 es cul de OZ0FT - Frank

6400902 Last modified: 2015-07-16 00:33:42, 3734 bytes

Login Required

Login is required for additional detail.

You must be logged in to file a report on this page

Please login now...

Public Logbook data is temporarily not available for this user
ad: giga-db
Copyright © 2018 by QRZ.COM
Mon Mar 19 03:03:31 2018 UTC
CPU: 0.046 sec 60206 bytes mp